Akkor éreztem magam a legpocsékabbul, amikor életem legjobb formájában voltam!

2020. november
Megnézem a Youtube videót

6 éve nyáron vágtam bele életemben először az otthoni sajáttestsúlyos intervall edzésekbe. 21 évesen hazaköltöztem nyárra Szolnokra a szüleimhez, mert az exem külföldre ment tanulni és Budapesten minden létező porszem ráemlékeztetett. A depresszióm lecsengése egy ramaty állapotban lévő, darabjaira zúzott, emberhez csak hasonlító valamit hagyott belőlem.

Hónapokon keresztül ki sem léptem a lakásból. Hónapokon keresztül nem volt semmilyen programom, interakcióm, célom, feladatom. Csak léteztem és ez önmagában is életem legnehezebb feladata volt.

Amikor rákaptam az otthoni iszonytatóan kemény edzésekre, akkor átállt valami az agyamban. Bekapcsolt valami ősi túlélő ösztön és kaptam egy látványos, fizikai célt, aminek mérhető eredménye volt és amiben folyamatosan másodpercről másodpercre fejlődtem. Soha előtte és soha azóta nem edzettem olyan keményen, mint akkoriban, amikor az életemért edzettem.

Azért, hogy túléljek még 1 napot. Csak azt az 1-et. És aztán másnap a következőt. Hogy ne bántsam magam, hogy ne akarjak meghalni, hogy egyszer újra tudjak őszintén mosolyogni.

A pokolból kivezető fájdalom volt az edzés. És baromi jó formába kerültem nyár végére! 1 edzés alatt, ha volt 150 fekvő, eljutottam onnan, hogy 1-et sem tudtam megcsinálni, odáig, hogy mind a 150 ment! Elkezdett karom lenni. Elkezdett visszajönni rám a depresszió alatt eltűnt izom és olyan formát öltött, amit korábban soha!

Cserébe?

FOLYAMATOSAN beteg voltam! 🤦🏻‍♀️

Heti 4-5-ször edzettem, néha összejött a 6 is. Cserébe semmi mást nem csináltam egész nap. Felkeltem reggel, edzettem, ettem, aludtam, ettem, aludtam és kezdtem elölről. Azon a nyáron szinte mindennap hőemelkedésem volt. Úgy jártam, úgy éreztem magam, mint akit mindennap csúnyán összevernek. Nem tudtam nyögés nélkül leülni, felöltözni több idő volt, mint edzeni!

És ezt most azért mesélem neked Harcos, mert ha te is ezen mész keresztül a rendszeres edzés bevezetésénél, akkor ne ijedj meg!

Én totál ki voltam akadva! 😶 Nem hittem el, hogy végre elkezdtem egészségesen élni, mozogni, és sokkal-sokkal sz.rabbul éreztem magam, mint korábban bármikor! De mázlimra otthon volt velem az apukám, aki testnevelési fősulira járt és egész életében sportolt.

Elmagyarázta nekem, hogy ez teljesen normális. Hogy a kemény edzés kárt tesz az izmaimban, amiknek regenerálódniuk kell és attól fognak nőni. Hogy a hőemelkedés a regenerálódás része, ahogy a folyamatos farkaséhség és az állandó álmosság is.

  Azóta már nem az életemért edzek, hanem a boldogságomért és a lelki kiegyensúlyozottságomért. 🧘🏻‍♀️

  Azóta már nem edzek csak heti 3-4-szer.

  Azóta már a regenerációra ezerszer nagyobb hangsúlyt fektetek, mint korábban és rájöttem, hogy a helyes táplálkozás, a pihenés, a nyújtás, a jóga, mind-mind ugyanolyan fontos a fejlődésben!

Ne ijedj meg, Harcos, ha az elején sz.rul vagy egy kicsit!

❤️  Indulj el lassabban, mint én anno!

❤️  Építkezz fokozatosan, tudatosan!

❤️  És még jobban figyelj a regenerációra, mint magára az edzésre!

Főleg ha már te sem vagy 21 – mert én baromira érzem a különbséget! Teljesen rendben vagy, fejlődsz, egyre erősebb vagy, egyre könnyebben, jobban fog menni, csak ne add fel a kezdeti fájdalom miatt!

Gyerünk előre! 💪😍 Tedd meg azt az első lépést és meglátod, hogy el fogod érni az álmaidat!

Legnagyobb rajongód,
Kata

Videó

Egy videóban elviszlek magammal kirándulni Dominikán Santo Domingoba és megnézzük együtt a Los Tres Ojost, ahol a Jurassic Parkot is forgatták!

A legújabb történeteim

Tökéletes esti ital recept

Tökéletes esti ital recept

facebookyoutubeinstagramAz elméd egész nap pörög, 1010%-on teljesít, állandóan oldja meg a legújabban felmerülő problémákat. Nézi a telefont, válaszol, nézi a laptopot, figyeli a híreket, reagál mindenre és midenkire. Aztán végre hazaérsz vagy elalszanak a gyerekek...

bővebben
Tökéletes reggeli ital recept

Tökéletes reggeli ital recept

facebookyoutubeinstagramTeljesen már érzés tele energiával, pozitív gondolatokkal, átmozgatott testtel indítani a napot, mint stresszelve, agyonzsúfolt aggyal! Ezért iszom minden reggel vajas, kollagén fehérjés kávét! A recept Dave Asprey golyóálló kávéján és Tim...

bővebben
Q&A: Harcosképző Prémium Kollagén Fehérje

Q&A: Harcosképző Prémium Kollagén Fehérje

Harcosok, végtelenül köszönöm nektek, hogy ilyen rövid idő alatt már majdnem 100-an kitöltöttétek a Kollagén Fehérjéről szóló űrlapot! Rengeteg kérdést kaptam tőletek, úgyhogy összegyűjtöttem őket és most meg is válaszolom nektek! ✅  1.) Pontosan mit fog tartalmazni a...

bővebben