Az álomélet kulcsa a próbálkozás

2020. szeptember
Megnézem a Youtube videót

Van egy kép a fejedben, hogy milyen is az áloméleted.

Ez a kép sok esetben mások által lett a fejedbe ültetve: Vagy a média által, vagy insta modellek által, vagy a családod által… És ennyi az egész: Egy kép.  Álmodozol róla, elképzeled, milyen lehet, túlmisztifikálod azokat, akiké kicsit is hasonlít erre.

Aztán ahelyett, hogy kipróbálnád, legyintesz rá és mész tovább a hétköznapokkal. Nem hiszed el, hogy neked ez a grandiózus, filmbe illő kép sikerülhet, úgyhogy meg sem próbálod. Aztán lehet, hogy évek alatt összespórolsz annyi pénzt, hogy egy hetet eltölts az álomhelyen egy 5 csillagos, ultraluxus resortban és hát… tetszik, tetszik, sok minden nem tetszik annyira, és ugyanolyan távoli marad az egész.

Ugyanezt csinálod az edzéssel is.

Tetszik, ahogy mások csinálják, ahogy képet tesznek ki róla, amilyen eredményeket elérnek. Egyszer beruházol a legdrágább nike cuccokba, hopp majd’ 100 ezer forint el is ment, veszel egy havi bérletet a menő teremben, lemész egyszer, nem igazán tudod mit csinálj, aztán hazamész.  Jó volt, persze, de nem olyan, mint a fejedben, na!

Mi az én javaslatom ehelyett? 

Próbáld ki a reális változatot. Ne luxus hotelbe menj, ahol kimaradsz az egész kultúrából, az egész helyből, ráadásul max 1-2 hét fér bele és újra üres a kassza. Ne fektess azonnal méregdrága edzőcuccokba, ha még azt sem tudod, mi pontosan a te utad.

Kezdd el otthon az edzést, ahol nincs vesztenivalód se pénzügyileg, se időben, se hangulatban. Aztán kísérletezz, ha már van valamennyi tapasztalatod!

 

Part és part között is világnyi a különbség. Kultúra és kutúra között is. Edzés és edzés között is. Étrend és étrend között is! Nem mindegy!

Nem általánosíthatsz első próbálkozásra, mert nem igaz! Nem egyetlen opció van és kész! Nem tetszett? Menj tovább! 

Minden egyes próbálkozással egyre jobban megismered önmagadat is: Rájössz, mit értékelsz, milyen igényeid vannak, mi tesz boldoggá, mi nem! De ha feladod elsőre, soha nem fogod tudni felépíteni az áloméletet – legalábbis a sajátodat biztos nem!

  • Én mérhetetlenül elítéltem anno mindenkit, aki otthon edzett, mert az otthon edzés nem ér semmit.
  • Elítéltem azokat, akik kondigépeken gyúrtak, hatalmas izomtömegeket pakoltak magukra tök egyenletlenül, csúnyák voltak, but.k, ijesztőek.
  • Elítéltem a jógásokat, mert az túl könnyű, az a gyengéknek való.

Érted már? Aztán kipróbáltam.

 

1x: Nem tetszett. 2x: Nem tetszett. 3x: Beiratkoztam képzésre megtanulni. 100x: Beleszerettem. 

Ez az utam Dominikán a 3. hónapom, amit tengerentúlon töltök és egyre egyre több mindenre jövök rá saját magammal kapcsolatosan: Milyen kompromisszumok férnek bele és mik nem. Milyen hozzáállás kell ahhoz, hogy ne pánikoljak, ne túléljek, hanem jól érezzem magam egy totálisan más kultúrában.

De ha otthon maradok és soha nem próbálom ki, még mindig a -1. lépésnél tartanék legyintgetve, mások képeit csodálva és szidva folyamatosan a pesti dugót.

Gyerünk Harcos! Adj annak az újdonságnak – ami annyira érdekel – egy esélyt!  Aztán egy újabbat és a kicsi lépések alapján tudni fogod, merre menj tovább az álmaid felé!

Legnagyobb rajongód,
Kata

“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” – Les Brown

Videó

Egy rövid videóban összefoglaltam neked, miért, hogyan, mennyiért költöztem Dominikára!

A legújabb történeteim

Tökéletes esti ital recept

Tökéletes esti ital recept

facebookyoutubeinstagramAz elméd egész nap pörög, 1010%-on teljesít, állandóan oldja meg a legújabban felmerülő problémákat. Nézi a telefont, válaszol, nézi a laptopot, figyeli a híreket, reagál mindenre és midenkire. Aztán végre hazaérsz vagy elalszanak a gyerekek...

bővebben
Tökéletes reggeli ital recept

Tökéletes reggeli ital recept

facebookyoutubeinstagramTeljesen már érzés tele energiával, pozitív gondolatokkal, átmozgatott testtel indítani a napot, mint stresszelve, agyonzsúfolt aggyal! Ezért iszom minden reggel vajas, kollagén fehérjés kávét! A recept Dave Asprey golyóálló kávéján és Tim...

bővebben
Q&A: Harcosképző Prémium Kollagén Fehérje

Q&A: Harcosképző Prémium Kollagén Fehérje

Harcosok, végtelenül köszönöm nektek, hogy ilyen rövid idő alatt már majdnem 100-an kitöltöttétek a Kollagén Fehérjéről szóló űrlapot! Rengeteg kérdést kaptam tőletek, úgyhogy összegyűjtöttem őket és most meg is válaszolom nektek! ✅  1.) Pontosan mit fog tartalmazni a...

bővebben