Az álomélet kulcsa a próbálkozás

2020. szeptember
Megnézem a Youtube videót

Van egy kép a fejedben, hogy milyen is az áloméleted.

Ez a kép sok esetben mások által lett a fejedbe ültetve: Vagy a média által, vagy insta modellek által, vagy a családod által… És ennyi az egész: Egy kép.  Álmodozol róla, elképzeled, milyen lehet, túlmisztifikálod azokat, akiké kicsit is hasonlít erre.

Aztán ahelyett, hogy kipróbálnád, legyintesz rá és mész tovább a hétköznapokkal. Nem hiszed el, hogy neked ez a grandiózus, filmbe illő kép sikerülhet, úgyhogy meg sem próbálod. Aztán lehet, hogy évek alatt összespórolsz annyi pénzt, hogy egy hetet eltölts az álomhelyen egy 5 csillagos, ultraluxus resortban és hát… tetszik, tetszik, sok minden nem tetszik annyira, és ugyanolyan távoli marad az egész.

Ugyanezt csinálod az edzéssel is.

Tetszik, ahogy mások csinálják, ahogy képet tesznek ki róla, amilyen eredményeket elérnek. Egyszer beruházol a legdrágább nike cuccokba, hopp majd’ 100 ezer forint el is ment, veszel egy havi bérletet a menő teremben, lemész egyszer, nem igazán tudod mit csinálj, aztán hazamész.  Jó volt, persze, de nem olyan, mint a fejedben, na!

Mi az én javaslatom ehelyett? 

Próbáld ki a reális változatot. Ne luxus hotelbe menj, ahol kimaradsz az egész kultúrából, az egész helyből, ráadásul max 1-2 hét fér bele és újra üres a kassza. Ne fektess azonnal méregdrága edzőcuccokba, ha még azt sem tudod, mi pontosan a te utad.

Kezdd el otthon az edzést, ahol nincs vesztenivalód se pénzügyileg, se időben, se hangulatban. Aztán kísérletezz, ha már van valamennyi tapasztalatod!

 

Part és part között is világnyi a különbség. Kultúra és kutúra között is. Edzés és edzés között is. Étrend és étrend között is! Nem mindegy!

Nem általánosíthatsz első próbálkozásra, mert nem igaz! Nem egyetlen opció van és kész! Nem tetszett? Menj tovább! 

Minden egyes próbálkozással egyre jobban megismered önmagadat is: Rájössz, mit értékelsz, milyen igényeid vannak, mi tesz boldoggá, mi nem! De ha feladod elsőre, soha nem fogod tudni felépíteni az áloméletet – legalábbis a sajátodat biztos nem!

  • Én mérhetetlenül elítéltem anno mindenkit, aki otthon edzett, mert az otthon edzés nem ér semmit.
  • Elítéltem azokat, akik kondigépeken gyúrtak, hatalmas izomtömegeket pakoltak magukra tök egyenletlenül, csúnyák voltak, but.k, ijesztőek.
  • Elítéltem a jógásokat, mert az túl könnyű, az a gyengéknek való.

Érted már? Aztán kipróbáltam.

 

1x: Nem tetszett. 2x: Nem tetszett. 3x: Beiratkoztam képzésre megtanulni. 100x: Beleszerettem. 

Ez az utam Dominikán a 3. hónapom, amit tengerentúlon töltök és egyre egyre több mindenre jövök rá saját magammal kapcsolatosan: Milyen kompromisszumok férnek bele és mik nem. Milyen hozzáállás kell ahhoz, hogy ne pánikoljak, ne túléljek, hanem jól érezzem magam egy totálisan más kultúrában.

De ha otthon maradok és soha nem próbálom ki, még mindig a -1. lépésnél tartanék legyintgetve, mások képeit csodálva és szidva folyamatosan a pesti dugót.

Gyerünk Harcos! Adj annak az újdonságnak – ami annyira érdekel – egy esélyt!  Aztán egy újabbat és a kicsi lépések alapján tudni fogod, merre menj tovább az álmaid felé!

Legnagyobb rajongód,
Kata

“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” – Les Brown

Videó

Egy rövid videóban összefoglaltam neked, miért, hogyan, mennyiért költöztem Dominikára!

A legújabb történeteim

Dominika valódi arca

Dominika valódi arca

Azt hiszem klisék és túlzások nélkül ki lehet jelenteni, hogy az ember életében kevés sorsfordítós, mindent megváltoztató nap van. De az biztos, hogy a tegnapi napom ilyen volt. Itt ülök feketére befogott lábfejjel, enyhén meghúzott csuklóval, álmosan, miközben a...

bővebben
Túléltem a dominikai földrengést

Túléltem a dominikai földrengést

Aki olvasta a postjaimat, amikor Balin voltam, talán még emlékszik, hogy ott ébredtem életemben először földrengésre. Hát ma hajnal 5-kor megvolt a 2. 🤷🏻‍♀️  Itt nem kellett azon gondolkodnom, hogy ez mi, hogy ilyen-e egy földrengés vagy ez most más. Ó, nem! Most az...

bővebben
Alig mertem megosztani ezt a képet

Alig mertem megosztani ezt a képet

Őszinte leszek hozzád, Harcos... sokat gondolkodtam azon, hogy megosszam-e veled ezt a fényképet. Mert tudom, hogy aki ismeretlenül lájta, mit gondol róla: „Túl izmos, túl férfias, biztos mindennap irdatlan súlyokat tol és csak csirkén, meg rizsen él.” De nem érdekel,...

bővebben

[xyz-ihs snippet=”hirlevel”]