Mindegy, hogy otthon vagy teremben edzel, fogadjunk, hogy minden egyes alkalom előtt szigorúan ugyanazokat a szent lépéseket teszed meg.

Nálam ez otthon a következőképp zajlik:

 

1. Jelez a telefon, vagy a laptop, hogy 30 perc múlva jön az edzés.

 

2. Sóhajtok egy nagyot és mentálisan felfogom, hogy 30 percen belül a tükör előtt állok majd és földet megrengető erőbedobással a lelkemet is kidolgozom a következő fél órában.

 

 

3. Felállok a munkából, kinyújtóztatom elgémberedett tagjaimat, és mint egy 70 éves, erősen megviselt nyugdíjas becsoszogok a fürdőbe.

4. Izomláztól nehézkesen lehámozom magamról a ruhákat és beállok a forró zuhany alá, hogy átmelegítsem testemet, lelkemet és az izmaimat.

 

5. Élvezkedek pár percig, aztán lábujjhegyen kiosonok a hideg csempés folyosón át a hálóba és felveszem a harci ruházatot.

 

6. A párás fürdőbe visszasietve összekötöm a hajamat, és magamra kenem a harci maszkarát, miközben ütős számokat üvöltök a tükörnek hergelve magamat a kihívásra.

 

7. Bámulok a saját szemembe a lassacskán kitisztuló tükörben, összevonom a szemöldökömet, ráncolom az orromat és mint egy tigris harapok egyet a levegőbe.

 

8. Ilyenkor már elkezdem érezni azt a valamit, ami miatt megéri az egészet csinálni. Táncolok, feléledek az egész napos görnyedés után és ugrálva tesztelem a hajgumi erősségét.

 

9. Visszamegyek a nappaliba, átrendezem a bútorzatot, egy jó kis edzőtermet kialakítva bömbölő zene mellett (igen, szeretnek a szomszédok ).

 

10. Megtöltöm a vizes üveget és felveszem a páncélzat utolsó és egyúttal legszentebb elemét: A Nike edzőcipőmet. Leemelem a speciálisan neki fenntartott polcról és perceken át csak ráfordított figyelemmel kötöm meg duplacsomóra.

 

11. Felállok, tesztelem jó-e a cipőfűzű szorossága. Ha nem, visszahuppanok a földre, újra kötöm. Közbe szellőztetek a szobában, hadd jöjjön be a szúrósan hideg, friss levegő. Betölti a tüdőmet. Az elmém kitisztul és már csak a kihívás érdekli, semmi más.

 

12. Befejezem a zene refrénjét, aztán leállítom és jöhet az edzősvideó. Ismerőm kép fogad, a pulzusom ezerrel ver már előre, mert a testem pontosan tudja, mi jön most.

 

13. Megrázom a fejemet és még egyszer utoljára a szemembe nézek a nappali hatalmas tükrében.

 

14. Hát itt vagyunk. Eljött az idő. Kihúzom magam, körözök egyet a vállammal és őrült félmosollyal kezdek neki a bemelegítésnek.

15. Jöjjön, aminek jönnie kell. Kész vagyok.