Egyes kutatások szerint 7 másodperc, más kutatások szerint ennél is kevesebb kell ahhoz, hogy valakiről automatikusan véleményt alkossunk, miután megláttuk.

Mert ennyire felszínesek vagyunk?

Ennyire számít nekünk, mennyire néz ki jól vagy rosszul valaki?

Nem, ez egy teljesen logikus túlélő ösztön, de miért foglalkozunk ezzel ennyit manapság?

 

 

[ Én úgy tapasztaltam, hogy a társadalmunkat foglalkoztató fő témák, trendhullámok 2 ellentétes pólussal jönnek. ]

 

Gondolj csak bele, megjelenik az egészség, a tökéletes, egészséges testalkat képe és mellé jön a fogadd el magad olyannak, amilyen vagy és az önszeretet fontossága.

Vagy itt a migráció kérdése, egyből megjelenik a túlzott patriotizmus és a haza védelme, mellette pedig – a fejlettebb országokban – az összefogás gondolata, az hogy egyek vagyunk és segítsünk egymáson.

 

A legtöbben általában valahol a két fő pólus között vagyunk a szürke zónában, de a felénk áramló információ, és üzenet áradat megmarad a szélsőséges hangnemnél, mert ezzel érik el a legtöbb figyelmet a médiumok.

Ezért látsz vagy fitness modelleket Facebookon, akik a titkos étrendjüket osztják meg veled, vagy 100 kilós túlsúly felett operáló nőket, akiket megdöbbentő mértékben ünnepel a social media, csak mert meg mertek magukról osztani néhány fürdőruhás képet.

Ha így nézed, az egész valamivel logikusabbnak tűnik, de amiért felhoztam ezt a témát, az a Barta Tibis interjúmhoz vezethető vissza.

[ Megemlítette a testedzést úgy, mint önkifejezési eszközt. ]

Amire én sosem gondoltam, pedig mennyire igaza van!

 

Ha a divat és az, ahogy öltözködsz, önkifejezési eszköz, akkor az, ahogyan a ruha alatt kinézel, miért ne lenne az?

Egy egészséges, intelligens embernek 100%-ig a saját felelőssége az, milyen a fizikuma, hány kiló, mennyit sportol és hogyan táplálkozik.

Pont ahogyan a divatáru üzletben kiválasztod, milyen felső tetszik, úgy választod ki azt is, milyen az állóképességed.

Pont ahogyan az aznapra kiválasztott ruháiddal, úgy a testeddel is azt az embert tudod láttatni másokkal, aki valójában vagy.

 

[ És ha tényleg tudatosan élsz, maximálisan összhangban tudsz lenni azzal, aki belülről vagy és azzal, akit kívülről a tükörben látsz. ]

Mennyire jó már ez a hozzáállás, nem?

Vagy csak nekem ennyire új felfedezés? 

 

Általában ezen az oldalon csak az edzés belső, mentális hatásairól írok, mert számomra az a fontosabb, de Barta Tibi azt is elmondta az interjúban, hogy a legtöbben akkor döntik el, hogy ideje életmódot váltani, amikor már a külsejük sérti a személyiségüket.

És mennyire igaza van!

 

Emlékszem azokra az időszakaimra, amikor azért nem akartam új ruhát venni, mert rendszeresen sírtam a próbafülkében.

Kicsit vicces visszagondolni, hogy ilyen hülyeségeken sírtam – nem mintha most nem sírnék állandóan valami baromság miatt  – de akkoriban ez volt lelkileg az egyik legmegterhelőbb dolog a számomra.

 

Annyira gyűlöltem azt a testet, annyira megvetettem azt a valakit a testen belül, hogy rá sem akartam nézni.

Mert nem tettem érte.

Ez volt az akkori döntésem.

És rohadtul nem voltam összhangban azzal, akinek látni akartam magam és azzal, aki a valóságban ott állt.

 

Neked is volt már ilyen élményed?

Közben meg arról álmodoztál, hogy ha majd lefogysz, és tónusos, gyönyörű izomzatod lesz, mennyire szereted majd önmagadat?

Ma már, hogy elkezdtük az utunkat, tudjuk, hogy nem azért szeretjük önmagunkat, ahogyan kinézünk, hanem a munka miatt, amit beletettünk az útba.

De engem akkor is hatalmas erővel tölt fel, hogy rajtam múlik, hogy a személyiségemhez passzoló testet, fizikumot építsek magamnak.

 

Mert régen ez egy fájó pontom volt, amiről nem akartam beszélni, amire gondolni sem akartam, akár egy folyton tátongó sebre a tudatomban.

Aztán kivettem a seb mögül az érzelmeket és elkezdtem úgy nézni a testemre, mint egy gépezetre.

Egy komplikált, összetett, minden mindennel összefüggő szerkezetre, amit kizárólag a tudatom működtet és alakít, és kizárólag tőlem függ, hogyan teljesít és hogy néz ki.

 

Neked, hogyan változott a hozzáállásod saját magadhoz az edzések hatására?

Egyetértesz vele, hogy a tested is egy kifejeződése a személyiségednek és annak, aki vagy?

Írd meg kommentben!

 

Gyönyörű hétvégét neked!

Én ma reggel is a saját edzésemet toltam a JR-ben 

Te mit csinálsz ma?

 

Legnagyobb rajongód,

Kata