Szerintem az emberi természethez hozzátartozik, hogy bálványokat keresünk.

Követni akarunk olyanokat, akik mintha mindenben tökéletesek lennének: Gyönyörűek, sikeresek, szuper a párkapcsolatuk, mesés helyeken élnek, a gyerekeiktől elolvadsz…

Tudni akarjuk a titkot, hogy hogy érték el, hogyan másolhatnánk le, hogyan lehetnénk mi is akár csak 1%-kal ilyenebbek, mint ők.

És nem is könnyebb olyanokat bálványozni, akiket nem ismerünk.

 

 

Én követtem már el olyan hibát, hogy olyan embert emeltem piedesztálra, akivel napi szintű kapcsolatban voltam és pár hét múlva akkorát zuhant lefelé, hogy ezer meg ezer darabra tört a szememben.

Ha csalódni akarsz, találkozz a hősöddel, ugyebár…

Mert olyan nem nagyon van, hogy valaki minden egyes másodpercben éveken át hibátlanul teljesít az élete minden egyes területén.

 

Neked is volt már olyan, hogy megkaptál egy nagy projektet, és a figyelmed minden ereje ott összpontosult, így hatalmas sikereket értél el karrier szintjén, de cserébe nem volt annyi időd a családodra, a barátaidra, vagy éppen önmagadra?

Ezek az emberek, akik csillognak a social mediában, többnyire azért csillognak annyira, mert ebből élnek.

Nem, az a modell alakú ausztrál lány, nem azért töltött 5 órát annak az egy fényképnek az elkészítésével és a profi fotós felbérlésével és aztán a plusz photoshoppal, mert neki annyira fontos, hogy hány like-ot kap.

 

Azért töltött vele 5 órát, mert szponzorokat keres, vagy éppen a kép maga is szponzorált tartalom.

Ezért pénzt kap.

Nem ennyire beképzelt, vagy nem unatkozik ennyire.

Ez komoly munka, precízen felépített stratégia eredménye, és itt lehet nyafogni, hogy ez a generáció, milyen hasznavehetetlen, és szégyen, hogy ezért kapnak pénzt, vagy el lehet fogadni, hogy megváltozott a marketing, az értékesítés és hogy influencerek mindig is voltak, csak régen nem így hívták őket.

 

Ja, hogy te annyit látsz csak, hogy már megint egy tengerparton pózol fürdőruciban?

Aha, és azt látod, hogy mellette heti 6szor megy keményen edzeni, brutál szigorú étrendet követ, a semmiből kezdte munka mellett, és megdolgozott minden követőjéért, kooperál másokkal, cégekkel tárgyal, szerződéseket csinál és lehet, hogy óraszámban többet dolgozik, mint te?

Ez üzlet.

Úgyhogy mostantól ne azért csodáld őt, hogy milyen gyönyörű.

 

Csodáld azért, mert egy tudatos és sikeres üzletember, aki ugyanúgy utálja a bokáját, mint te a tiédet, aki ugyanúgy sír esténként, ha elúszott egy deal, akiben ugyanúgy rengeteg önértékelési probléma van és tegnap ő is összeveszett a párjával, mert stresszes és kialvatlan a rengeteg munkától!

Te is élhetnél így, ha bevállalnád azokat az áldozatokat, amiket ő?

Persze.

Nincs ebben semmi misztikusság.

 

Amikor az én bálványom szilánkjaira tört, nagyon nagyot koppantam.

Hatalmasat csalódtam benne, mert elvártam tőle, hogy emberfeletti tökéletességgel szerepeljen mindenhol.

Ez nem így működik.

 

Sajnos, rá kell jönnünk újra és újra, hogy nincsenek szuperhősök, akik úgy születnek, hogy különlegesebbek, mint mi többiek.

Nem.

Mert mind szuperhősök vagyunk, csak máshogy használjuk ki a tudásunkat, az adottságainkat.

 

De ez nem azt jelenti, hogy ne nézhetnénk fel ezekre az emberekre, és ne meríthetnénk motivációt például egy Elon Muskból.

Ja, hogy nincs magánélete annyit dolgozik?

Odaadnád az eredményeiért cserébe a kapcsolatodat a gyerekeiddel?

Na ugye.

 

De attól még letett valamit az asztalra, és amikor az az insta-lány reggel 6kor kel edzeni, megnézheted a videóját, hogy téged is inspiráljon ugyanerre!

Sőt továbbmegyek, csinálj erről te is egy videót!

Inspirálj te is valakit a kitartásoddal!

A social media lehetőséget ad erre is, hogy másoknak segíts általa és te legyél az, akiből erőt merítenek!

 

Imádlak, és remélem, picit elvettem annak a képnek az élét, amit olyan nagy szemekkel csodálva nézel esténként.

 

Legnagyobb rajongód,

Kata