Ha ezt olvasod, akkor valószínűleg idén egy hatalmas változásba vágtál bele.

Elhatároztad, hogy hiába van itt az év vége, hiába készül már mindenki az ünnepekre, Neked van egy másik küldetésed is, ami talán számodra most többet jelent egy újabb karácsonynál.

Belevágtál egy olyan útba, amin lehet, hogy már elbuktál korábban, lehet, hogy már egy ideje rajta vagy és az is lehet, hogy most először léptél rá úgy igazán.

A lényeg, hogy ez most kivételesen Rólad szól.

 

Felmerül benned, hogy ez akár önzőség is lehet a részedről, elvégre van annyi más az életedben, ami fontosabb: A munka, a szerelmed, a családod, a barátaid, a képzések, amikre jársz…

Aztán eszedbe jut, amit valahol olvastál, hogy Veled kezdődik.

Te indítod el a folyamatot, és ha Te nem vagy tele energiával, nem vagy boldog, nem tudsz másoknak sem adni, máshol sem teljesíteni.

Úgyhogy csak csinálod tovább.

Reggel korábban kelsz, hogy lenyomd az edzést, vagy éppen esténként nem a tévé előtt ülsz, hanem keményen dolgozol magadért.

Izomláztól ég minden egyes sejted, és a többiek nem értik, miért „kínzod” magad, ha még a lépcsőn sem tudsz felmenni nyögdécselés nélkül.

Nem értik, miért utasítod vissza a zsírban tocsogó ünnepi ebédet, vagy miért nem eszed meg a tizedik szaloncukrot is, ahogyan ők.

De Téged nem érdekel mások véleménye.

Te csak mész tovább, csinálod, nem adod fel, mindegy mivel jár!

Mert tudod, hogy a végén megéri majd ez a rengeteg áldozat és harc, amikor már nem jelent kihívást a heti 4-5 edzés, elvégre az életed szerves részévé vált, pont úgy, mint a fogmosás.

 

Már nem dobban nagyobbat a szíved, ha előtted eszik a kedvenc tortádat, eszel belőle pár falattal, aztán megköszönöd, mert ennyi pont elég.

Természetessé vált a 80-20%-os szabály, azaz 80%-ban egészségesen eszel, tisztán, és marad egy kis rész, amikor bűnözhetsz 

Páran titokban tátott szájjal figyelnek az edzésen, mert a tested olyan, mint egy gép.

Szabályosan, gyönyörűen csinálod a gyakorlatokat, valamit még jobban is, mint az edző.

Nem állsz le, nem adod fel, a testedet tökéletesen felkészítetted erre a harcra.

 

Aztán egy mosolygós edzőstársad végül odamegy hozzád a végén és elárulja, olyan szeretne lenni, mint Te és megkérdezi, mi a titkod.

Elárulod neki, hogy nincs itt semmilyen titok – elmosolyodsz – Évek kőkemény munkája és rengeteg kitartás. Ennyi az egész.

Hatalmas szemekkel Rád néz és bólogat és eldönti, hogy ezt fogja tenni, kitartó lesz, és amikor este 8-kor hazaér halálfáradtan is lenyomja az aznapi adagot, mert eszébe jut, amit mondtál neki.

Idővel Te leszel az inspiráció, nemcsak az edzésen, de az ismerőseid között is.

 

A barátaid megpróbálnak részt venni egy olyan edzésen, ami Neked már megszokottá vált, a munkahelyeden is sokan miattad kezdenek neki ennek az útnak, aztán megtörténik az, amiért rájössz, mennyire nagyon megérte:

A kislányod odaáll eléd, felnéz Rád azzal a gyönyörű szemével és azt mondja, olyan akar lenni, mint Te.

Sőt még melléd is áll a fekvőtámaszoknál és csinálja, és másolja a mozdulataidat.

Te meg enyhén párás tekintettel aznap is felveszed az edzőcipődet és aznap is lenyomod a ki tudja már hanyadik edzést.

 

Gyönyörű ünnepeket Neked és az egész Családodnak!