Ha már pár hónapja megállás nélkül rendszeresen edzel, talán te is észrevetted, mennyire átkerült a fókuszod az eredeti várt eredménytől egy másikra.

Kezdetben minden egyes edzés után perceken keresztül álltál a tükör előtt, azt vizsgálva, mennyire volt hatásos a mai küzdelmed és mennyire látszik, hogy itt feszesebb a bőröd, ott tónusosabb az izomzatod.

Aztán idővel megszoktad az új testképedet, hozzászoktál mentálisan és fizikailag is a folyamatos megerőltetéshez, úgyhogy átkerült a fókuszod a teljesítményed növelésére.

 

Nálad is ez történt?

Mert nálam maximálisan!

Mivel egyre jobban, egyre intenzívebben tudod megcsinálni a gyakorlatokat, egyre nehezebbnek tűnik akár ugyanaz az edzés.

Már nemcsak 2-3-at bírsz hetente, hanem 4-5-öt is.

Úgyhogy egy kemény óra után már nem a tükör előtt feszítgeted a bicepszedet, hanem félholtan bedőlsz az ágyba.

 

 

Aztán pár hónappal később kiszállsz a tusoló alól és kivételesen megáll saját magadon a tekinteted.

Persze, tisztában vagy a folyamatos fejlődéssel, de most úgy igazán megnézed magadat és megérted, miért mondja mindenki, mennyit változtál.

Hiába ettél 5 perccel ezelőtt, a hasadon gyönyörűen látszódnak azok a vonalak, amikért év elején még annyira fojt a nyálad.

Kihúzod magad és figyeled, hogyan mozog minden apró porcikád, hogyan dolgoznak együtt a bőröd alatt kidomborodó izmok az összes rezdülésednél.

 

Egy tökéletes gépezetet látsz magad előtt, amiben persze van még egy csomó esztétikai tökéletlenség, de a gépezet így jó, ahogy van.

Elképesztő precizitással vitelezi ki a harc során rábízott feladatokat, több energiától vibrál, mint valaha, erősebb, ellenállóbb, mint valaha.

Pont, ahogy te ott a váz mögött.

 

Van egy-két tökéletlenség, amin szeretnél még javítani, van jónéhány tanulás még előtted, rengeteg kudarc, amitől fejlődsz majd és sok-sok képesség, ami elsajátításra vár.

Elmosolyodsz és arra gondolsz, hogy a végletekig kimerült lelkednek most pont jókor jött ez a felismerés.

Töltekezel belőle picit, hagyod, hogy elöntsön a siker édesen pezsdítő érzése, aztán összeszeded az edzős cuccodat és nekiindulsz a következő akadálynak.

 

Ezen az úton nincs olyan, hogy kész vagyunk.

Nincs egy nagy cél, aminek a végén felakasztjuk a boxkesztyűt.

Sok kicsi cél van, sok hatalmas sikerélmény és egy életen át tartó küzdelem.

Ez az életed, és brutálisan jó vagy benne.

 

Úgyhogy irány ma is az edzőterem, Harcosok!

Várlak ma 10:00-től vagy 17:00-től a John Reed Fitnessben!

 

Legnagyobb rajongód,

Kata