Mióta bekerültem a fitness szakmába, több edzővel, dietetikussal is volt szerencsém beszélgetni és meglepve tapasztaltam, milyen hatalmas szenvedéllyel akarnak másoknak segíteni.

Már-már akkorával, hogy az átment negatív, kissé erőszakos tónus felé.

És maximálisan megértettem őket, mert anno én is futottam ezzel egy kört.

 

 

Mikor kezdő marketinges voltam, a legutolsó vállalkozónak is segíteni akartam, és minden követ megmozgattam, hogy megcsinálják, amit mondtam nekik.

Egyből elmondtam, mit kell és hogyan csinálni és amikor elkezdtek a lényegtelen – számomra – butaságokon leragadni, ami tudtam, hogy semmit sem fog számítani, csak az időt húzzák vele, türelmetlen lettem.

 

Ha már rajtam múlt volna, rég a projekt közepénél tartunk, de ők még leragadtak a részleteknél, gondolkodtak rajta, hogy egyáltalán belevágjanak-e az egészbe, és amikor közben tanácsoltam valamit, gyakran nem fogadták meg, pedig tudtam, hogy maguk ellen dolgoznak.

Annyira biztos voltam benne, hogy nálam van a tudás, hogy én pontosan látom, mire van szükségük, hogy frusztrált, amikor nem hallgattak rám.

 

Ugyanezt vettem észre az edzőknél is.

„Szomorú, hogy én jobban akarom, hogy egészséges legyen, mint maga a vendég.”

Neked, a vendégnek ezt lehet, hogy nem mondják el szemtől szembe, de annyira jót akarnak neked, hogy legbelül ez lényegében kínozza őket.

 

Emlékszem, nekem is beletelt egy kis időbe, hogy elengedjem ezt a „minden áron segíteni akarást mindenkinek” dolgot és ide már nem is hoztam magammal.

Most már tisztában vagyok vele, hogy attól mert én úgy gondolom, neked a lehető legjobb az én intervall órám lenne, még egyáltalán nem biztos, hogy ez így van.

 

Lehet, hogy nem élveznéd.

Lehet, hogy nem szereted a kemény fizikai kihívásokat.

Lehet, hogy elégedett vagy plusz 10 kiló túlsúllyal.

Ez a te életed.

A te felelősséged.

Neked kell kialakítanod önmagadat és az életedet úgy, ahogy az számodra a legjobb.

 

Én maximum támogatni tudlak ebben, de csak olyan mértékben, ahogy ezt te kéred.

Van olyan szerettem, aki tökéletesen elégedett magával anélkül, hogy valaha is edzett volna, míg ha én leállok vele 2 hónapra, darabjaimra hullok lelkileg.

Mások vagyunk, mások az igényeink és attól mert azt hiszed, tudod, hogy a barátnődnek az lenne a legjobb és legegyértelműbb megoldás, ha nem enne többet húst, vagy ha kilépne a munkahelyéről, vagy ha szakítana a barátjával, még nem biztos, hogy ezt is fogja csinálni.

 

Attól mert te most egészségesen eszel, még ne ítéld el azokat, akik nem.

Ha pedig panaszkodnak neked, és irigykednek rád, milyen fantasztikusan nézel ki már 2 hónap után, és te elmondod nekik, hogy milyen edzést csinálsz, még nem valószínű, hogy ők is belekezdenek.

Sőt, nagy százalékban, tovább fognak panaszkodni és egy idő után nem mernek veled menni sehová, főleg nem nyáron, mert nem akarnak majd melléd állni.

 

De ez az ő döntésük.

Ha szereted őket, tovább hallgatod őket türelmesen bólogatva, aztán felveszed az edzőcipődet, és amikor ők már otthon pihegnek a tévé előtt tripla annyi kajával, mint amennyit te valaha is el tudnál képzelni, te a lelkedet is kidolgozod az edzőteremben vigyorogva, mert imádod.

 

Nem mentheted meg maguktól az embereket, bármennyire is szereted őket.

Példát mutathatsz nekik, de nem dönthetsz helyettük.

Ez van.

El kell fogadni, különben belefásulsz az állandó kudarcba, amit lényegében magadnak okozol.

Nagyon szeretlek és az emberek is, amiért szereted őket, de találd meg a saját egészséges segítő-határodat! 😍

 

Ma kivételesen 2 időontban is várlak a John Reed Fitnessben!

 10:00 órától full body!

 19:00 órától:

30perc hasizom, 30perc HIIT! 💪 

 

Legnagyobb rajongód,

Kata