Immár 3. éve, hogy év végén, vagy az új év legelején leülök és egy word doksiba összeírom, mit szeretnék elérni a következő 365 napban.

Fantasztikusan jó érzés visszanézni az utóbbi 2 év terveit, reményeit, álmait és hogy mi az, ami megvalósult, mi az, ami még várat magára és mi lesz az, amire időközben rájöttél, hogy jobb, ha nem is teljesül soha.

Például a 2016-ra elővetített terveimben szerepel, hogy heti minimum 4 órát tartok egy edzőteremben, és mikor 2016 végén leültem és elolvastam, sajnos ez a rész nem került kiemelésre, ahogy a többi pont, ami megvalósult.

Ellenben idén úgy néz ki, hogy meglesz!

 

 

Éppen ezért nem szabad sosem lemondani az álmaidról, ki kell próbálni őket, hogy rágyere, valóban akarod-e őket, vagy csak a fantáziádban tűntek olyan csillogónak.

Úgyhogy idén is leültem az esti edzés után és megírtam: Mit akarok elérni 2018-ban?

Érdekes, mennyire megváltozott az írásom stílusa.

Míg a 2 évvel ezelőttiben leírtam minden őrülten irreális álmomat, az idei évi egyszerű lett.

Nincsenek benne szivárványon átgaloppozó unikornisok, vagy ábrándos tekintetű csodapacák, esetleg földtől elrugaszkodott bevétel.

 

Olyan dolgokat írtam bele, mint például, hogy rengeteget nevetek a barátaimmal, csinálunk egy csomó közös élményt, pillanatot, és hogy ha már csak egy embernek is jobbá teszem a napját az írásaimmal, vagy az edzéseimmel, akkor már megérte belevágni ebbe az egészbe.

Azt hiszem, ahogy öregszünk, úgy ébredünk rá, mennyivel fontosabbak ezek az apró, egyszerű dolgok, mint a szeretteinkkel töltött idő, az új emberek megismerése, vagy egy-két lelkes üzenet, amit azoktól kapunk, akiknek hozzátettünk az életéhez, mint hogy egy év alatt majd 5.000 Facebook követőnk legyen és mindenki ismerje a szakmában a nevünket…

A lehetetlenül nagy eredmények hajhászása sosem egészséges, főleg ha közben elfelejtünk élni.

Azt hiszem, ez a tanulsága az én 2017-es évemnek és az, hogy legalább annyira fontos önmagunkat fejleszteni – hanem fontosabb – mint a szakmai tudásunkat.

Mert anélkül nem fog menni.

 

Úgyhogy ha van kedved, írd le te is, hogy mit akarsz elérni 2018-ban!

Hogyan kezdj hozzá?

✅  1. Én azért írom wordben, mert a papír 100%, hogy elveszik.

✅  2. Mentsd le egy olyan helyre, ahol biztosan megtalálod. Az enyémek egymás alatt sorakoznak szépen rendezetten.

✅  3. Írhatsz benne egy rövid bejelentkezést, hogy most éppen hol tartasz, hol írod ezeket a sorokat, milyen a hangulatod, de onnantól múlt időben írd le, a terveket, mintha már eleve teljesültek volna. Például:

ROSSZ PÉLDA: Heti minimum 4-szer szeretnék edzeni 2018-ban.

JÓ PÉLDA: Hihetetlenül elégedett vagyok magammal, mert idén heti minimum 4-szer edzettem, rendszeresen, kitartóan, úgyhogy most fantasztikusan érzem magamat a bőrömben.

Úgy fogalmazok, mintha már ott ülnék jövő év végén és beszámolnék a sikereimről.

✅  4. Vigyél bele érzelmeket! Ne csak számokat sorolj fel! Írd le, hogyan érzed magadat az eredményektől.

✅  5. Ha szakmai céljaid vannak – például hogy mennyit akarsz idén keresni – írj nyugodtan pontos számokat, de tedd elé, hogy minimum / legalább, nehogy „gátold” ezzel önmagadat.

✅  6. Általában azok a célok, amibe több érzelmet, mint számot írsz, nagyobb valószínűséggel fognak teljesülni, mert érzelmileg elkötelezettebb leszel feléjük.

✅  7. Én meg szoktam benne említeni pár sorban, hogy a szeretteim projektjei, céljai, hogy alakulnak. Hogy ők is elégedettek az idei évvel, egészségesek és nagyon boldogok.

 ✅  8. A lezárásba mindig beleírom, hogy: Fantasztikus évet zártunk, ’2018’ volt életem eddigi legjobb éve! Alig várom már ’2019’-et!

 

Miért imádom még ezeket a sorokat?

Mert amikor évközben elkeseredek, elvesztem a motivációmat, és már nem látom a nagyobb képet, a jövőt, amifelé megyek, amiért küzdök, akkor olyan mélyből elmosolyogtató érzés elolvasni ezt.

Főleg így, hogy múlt időben írod.

Mert már megtörtént.

Itt már megcsináltad és leírod, mennyire boldoggá tesz ez.

 

Éppen ezért az érzésért akkor is elmész abba a nyomorult edzőterembe, vagy elindítod azt a hülye videót, amikor kint szakad, és hideg van, és lenyomtál 10 óra munkát, és összevesztél a szerelmeddel és minden el van cseszve, ahogy van!

De basszus, akarod, hogy sikerüljön!

Akarod, hogy megtörténjenek azok a tervek, célok, álmok!

Hát ezért próbáld ki!

Ha pedig szeretnéd elkezdeni az újévi fogadalmadat, vagy folytatni a tavalyit hétfőnként (10:00-11:00, 17:00-18:00) és szerdánként (19:00-20:00) gyere el az edzésemre a John Reedbe!

Várlak nagy-nagy szeretettel!

És teljes szívemből kívánom Neked, hogy minden váljon valóra abból, amit leírsz 2018-ban! 😍

Legnagyobb rajongód jövőre is,

Kata